For retten forklarte Musk at han var opprørt etter «uprovoserte fornærmelser» fra dykkeren som i juli i fjor rakket ned på Tesla-sjefens tilbud om å bygge en liten ubåt for å redde guttene som var fanget i en oversvømt grotte i Thailand.

– Det var feil og fornærmende, så jeg fornærmet ham tilbake, forklarte Musk for retten.

Han nektet også for at han bokstavelig talt anklaget dykkeren for å være pedofil, på samme måte som Unsworth ikke mente det bokstavelig da han ba Musk «putte ubåten der hvor det gjør vondt».

Tesla-sjefens advokat Alex Spiro forklarte juryen at Musk ikke mente å komme med kriminelle anklager, og at det var snakk om «spøkefulle, hånende Twitter-meldinger i en kamp mellom to menn». Han påpekte og at Musk slettet meldingene og i ettertid beklaget.

Rettssaken forventes å bli avsluttet fredag.

«Ekkel gamling»

Musk har tidligere sagt at «pedo-fyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, at uttrykket er synonymt med «ekkel gamling» og at uttrykket brukes for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.

Unsworths advokater krever et ikke kjent erstatningsbeløp i oppreisning. De sier tvitringen fra Musk kastet mørke skygger over det som skulle vært dykkerens stolteste øyeblikk i hans liv, og de har avvist Musks forklaring rundt bruken av begrepet «pedo-fyr». De hevder også at Musk leide inn privatetterforskere for å grave opp negativ informasjon om Unsworth, noe som aldri ble funnet, ifølge advokatene.

Musk sa for øvrig i retten at han ikke visste at Unsworth var en av bidragsyterne til redningsaksjonen da han la ut den fornærmende pedo-kommentaren.

Barnebrud

Etter å ha slettet Twitter-meldingen skrev Musk i en epost til nettstedet Buzzfeed at Unsworth var «en gammel, singel hvit fyr fra England som har reist og bodd i Thailand i 30–40 år. Han flyttet dit for å få seg en barnebrud som var tolv år». Musk la ikke frem bevis for påstanden.

Unsworth er 64 år gammel. Hans thailandske kjæreste er 41 år gammel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.