Etter at Elon Musk tok over kontrollen i Twitter sist uke har han svingt øksen over både toppledelsen og ansatte. Torsdag forsvant enda flere fra ledelsen i selskapet, deriblant sikkerhetssjefen og ledende ansatte innen personvern, og viste til Musks lederstil. I meldinger avisen The Washington Post har fått tilgang til uttrykker flere av disse uro over utviklingen under den nye ledelsen.

De siste oppsigelsene har fått Federal Trade Commission (FTC), den ledende tilsynsmyndigheten for teknologisektoren og Silicon Valley, til å slå alarm. FTC uttrykker i en sjelden uttalelse at de «følger situasjonen i Twitter med dyp bekymring», og at de er klar til å gripe inn for å sikre at selskapet følger lover og regler for sikkerhet og personvern.

– Ingen toppsjef eller selskap står over loven, sier Douglas Farrar, talsperson for FTC.

Utspillet fra FTC kommer dagen etter at president Joe Biden sa at myndighetene må følge nøye med på utviklingen i Twitter. Presidenten svarte spørsmål om Musks samarbeid med utenlandske stater, spesifikt at statlige fond fra Saudi-Arabia har kommet inn på eiersiden i Twitter sammen med Musk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.