I en filing til det amerikanske finanstilsynet SEC går det frem at Elon Musk har kjøpt nesten 73,5 millioner aksjer i Twitter, tilsvarende 9,2 prosent av aksjene. Det gjør Musk til største enkeltaksjonær i selskapet. Aksjekjøpet er meldt inn av Elon Musk personlig, og aksjeposten eies av Musks egen stiftelse Elon Musk Revocable Trust.

CNBC opplyser at eierandelen var verdt over 2,8 milliarder dollar basert på sluttkursen på vel 39 dollar da børsene stengte før helgen. I førhandelen omsettes Twitter-aksjen for vel 49 dollar, og med utgangspunkt i denne aksjekursen har Musk fått en verdistigning på rundt 700 millioner dollar alt før Wall Street åpner mandag.

Ifølge filingen til SEC dreier dette seg om en passiv investering. Men for Musks mange tilhengere og følgere er han et idol og en bjellesau, og mange følger Musks investeringer. Det ligger derfor an til et kjempeløft for Twitter-aksjen når de amerikanske børsene åpner.

I trøbbel på Twitter

Elon Musk har over 80 millioner følgere på sin private Twitter-konto. Han har flere ganger havnet i trøbbel med SEC for å ha avslørt børssensitiv informasjon, blant annet om Tesla, på Twitter. En Twitter-melding i 2018 førte til et år med krangel og advokatmat, noe som til slutt endte med at Musk ble tvunget til å trekke seg som styreleder i Tesla.

Han er også kjent for å havne i klammeri og ordkrig med sine kritikere på Twitter, ofte med til dels fargerik språkbruk og tøffe angrep.

Musk gikk nylig ut og kritiserte Twitter, med påstander om at selskapet ikke lever opp til målet om ytringsfrihet. Twitter har suspendert og kastet ut flere profilerte brukere, blant annet for trakassering, rasisme og oppfordring til vold. Den mest kjente brukeren som er kastet ut for alltid er tidligere president Donald Trump.

Musk har også offentlig luftet tanken om å bygge opp en egen ny sosiale medier-plattform.

Twitter drar med seg andre sosiale medier-selskaper, og både Snap og Meta, som eier Facebook og Instagram, stiger i førhandelen. Tesla-aksjen stiger også vel én prosent i førhandelen i USA.

Musk selv var i Berlin i helgen, der Tesla nylig åpnet en ny såkalt gigafabrikk. Under oppholdet i Berlin ble han nektet adgang til den legendariske nattklubben Berghain, som er viden kjent for sin meget strikte adgangspolitikk i døren. Musk gikk ut på Twitter og klaget sin nød etter avvisningen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.