I desember må Elon Musk møte i retten for å ha referert til den britisk grottedykkeren Vernon Unsworth som en «pedo fyr», ifølge Bloomberg.

Det har distriktsdommer Stephen Wilson i Los Angeles vedtatt mandag. Dommeren har bestemt at en jury skal avgjøre om Musks tweets og e-poster er hensynsløst uaktsomme fordi Musk enten visste at det var usanne uttalelser eller var hensynsløs da han skrev dem.

Leide privatetterforsker

Denne måneden tok hele saken en ny vending da det skal å ha kommet frem i rettsdokumenter at Musk har leid en privatetterforsker i et forsøk på å grave opp snusk på Unsworth. På toppen av det hele viser det seg at privatetterforskeren også er en tidligere dømt forbryter.

Videre sendte Musk en epost til en BuzzFeed-reporter med sjenerende påstander om Unsworth, som at han skulle ha giftet seg med en 12 år gammel thailandsk jente, dette benekter 64 år gamle Unsworth og hans 41 år gamle kone. Senere mener Musk at informasjonen i denne eposten var «off record», noe Unsworth er uenig i.

En vanlig fornærmelse

Feiden mellom Tesla-gründeren Musk og grottedykkeren Unsworth startet allerede i fjor da dykkeren uttalte til CNN at Musk sendte en miniubåt til Thailand for å bistå i redningen av en guttegjeng som satt fast i en hule, som et «PR-stunt».

I tillegg skal Unsworth ha sagt at Musk kunne «stikke ubåten sin et sted som smerter».

Dette falt ikke i god smak hos Musk, som kalte Unsworth en «pedo guy» i en twittermelding, og «child rapist» i en mail til en BuzzFeed-reporter.

Musk har senere forklart at han ikke mente at Unsworth faktisk var en pedofil mann, men at han ønsket å fornærme han tilbake etter intervjuet Unsworth hadde med CNN. Han mener også at «pedofyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, og at det er brukt for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.