Emirates Group hadde flere enn 105.000 ansatte ved utgangen av mars, og vurderer nå å si opp 30.000 av disse for å kutte kostnader etter at koronakrisen har satt de fleste fly på bakken.

Dette melder nyhetstjenesten Bloomberg.

Et kutt på 30.000 ansatte utgjør en reduksjon på om lag 30 prosent av arbeidsstokken i selskapet. nonyme kilder skal ha fortalt Bloomberg at flyselskapet vurderer å fremskynde nedleggelsen av A380-flåten, som det er den største operatøren av.

I en e-post til DN skriver selskapet at det ikke har kommet med noen uttalelser om masseoppsigelser i selskapet.

- En slik avgjørelse vil kommuniseres på riktig måte. Som alle ansvarlige selskaper ville ha gjort, har vårt ledelsesteam bedt alle avdelinger foreta en grundig gjennomgang av alle kostnader og ressursbruk sett opp imot forretningsprognoser, også mens vi forbereder for en gradvis gjenopptakelse av våre tjenester. Som vår styreformann har sagt, er det å spare penger, sikre våre forretninger og bevare så mye av vår dyktige arbeidsstyrke som mulig, de viktigste prioriteringene våre i denne perioden.

En flybransje i krise

Flyselskaper over hele verden kutter nå jobber etter at restriksjoner mot koronaviruset har ført til at flybransjen nærmest har hatt en total nedstengning. Stengte grenser og sosial distansering har rammet særlig flybransjen hardt.

Rundt 70 prosent av den globale transportkapasiteten går nå på tomgang, og bransjen vil miste 314 milliarder dollar i 2020 i billettsalg, ifølge International Air Transport Association skriver Bloomberg.

Slik har du aldri sett Norges hovedflyplass
Disse dronebildene viser hvordan Gardermoen ser ut med bare 10 prosent av normalt passasjerbelegg.
01:40
Publisert:

Emiratets president Tim Clark fortalte tidligere denne måneden til den Abu Dhabi-baserte dagsavisen The National at han forventer at etterspørselen etter flyreiser skal bli «temperert» i i hvert fall de neste par årene. Han kalte også pandemien en svart svane-hendelse for industrien, og refererte til en sjelden forekomst med ekstrem innvirkning.

Rammer mange

Det er tidligere kjent at SAS har måttet kutte omtrent 5000 årsverk, og antageligvis enda flere målt i antall ansatte.

Norwegian har også vært i ekstremt hardt vær den siste tiden og så seg nødt til å si opp 4700 ansatte i slutten av april. Lavprisselskapet Ryanair kom med nyheten om at det sier opp 3000 ansatte i begynnelsen av mai. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.