Handelsblokken Mercosur består av de fire søramerikanske landene Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasil. Sistnevntes påtroppende president, Jair Bolsonaro, åpnet under valgkampen for å trekke Brasil fra Parisavtalen.

– Jeg er ikke for å skrive under på en svær handelsavtale med makter som har sagt de ikke vil respektere Parisavtalen, sa Macron under et statsbesøk i Argentina før G20-møtet.

Villig til videre samtaler

Brasil er det største medlemmet av handelsblokken.

Videre sa den franske presidenten at han er villig til å gå videre i samtaler om individuelle handelsavtaler med Argentina.

Bøndene protesterer

Franske bønder har protestert over en økning i importen av storfekjøtt, noe som vil være en del av Mercosur-avtalen.

– Akkurat som Argentina, har Frankrike grenser når det kommer til landbruk. Men vi har klart å finne kompromisser som gjør det mulig for oss å fortsette prosessen, sa Macron til reporterne.

– Men jeg håper disse diskusjonene inkluderer alle våre ambisjoner, tilføyde Macron og siktet til Parisavtalen om klimaendringer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det har kostet ti år av livet mitt. Ti år som jeg aldri får tilbake igjen. Her er Linda Johansens gründerråd
02:54
Publisert: