Over 60 prosent av dem som skal stemme eller allerede har stemt valgte sentrumskandidaten, skriver Reuters. De viser til den belgiske avisen Le Soir, som referer til tre forskjellige institutter som skal gi Macron over 60 prosent av oppslutningen. 

I Frankrike er det ikke lov for mediene å skrive om valgresultatene før folket er ferdig med å stemme klokken 20. Ofte kommer meningsmålingene dermed ut i belgiske medier først. 

Lenge favoritt

Macron har over lengre tid ledet foran Marine Le Pen fra Nasjonal Front på forskjellige målinger. Allerede kvelden det ble klart at det var Macron og Le Pen som gikk videre, viste målingene at Macron var storfavoritten. En av grunnene er at så mange frykter at innvandrings- og EU-fiendtlige Le Pen blir valgt, at de stemmer på Macron for å unngå henne. 

Den belgiske kringkasteren RBTF melder at Macron kommer til å få mellom 62 og 64 prosent, skriver Reuters. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.