Protestbevegelsen De gule vestene planlegger nye protester i Frankrike. Myndighetene har innført forbud mot demonstrasjoner på Champs-Élysées og rundt nasjonalforsamlingen etter omfattende ødeleggelser forrige helg.

Lignende forbud er kunngjort for sentrum av byene Toulouse, Bordeaux, Dijon, Rennes og Nice. I sistnevnte by er den kinesiske president Xi Jinping på plass for å møte sin franske motpart Emmanuel Macron denne helgen.

Gule vester-bevegelsen begynte i november i fjor som en protest mot økte drivstoffavgifter, som myndighetene ville innføre som et miljøtiltak. Etter hvert har bevegelsen også fremmet en lang rekke andre krav for å bedre lavtløntes kår og minske økonomiske ulikheter i samfunnet og for å protestere mot president Emmanuel Macrons reformpolitikk.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det er ikke første gang man får en slik personkarakteristikk som dame
Anne Gjøen reagerer på omtalen av Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim.
01:53
Publisert: