Erdogan, som skal møte president Vladimir Putin senere tirsdag, insisterer på at Tyrkia må få det de er lovet av USA for ikke å gjenoppta militæroffensiven i kurdiskdominerte områder i nabolandet.

– Hvis løftene som USA har gitt vårt land, ikke holdes, vil vi fortsette operasjonen vår fra der vi sluttet og med enda større besluttsomhet, sa Erdogan til journalister før han tirsdag satte seg på flyet til Moskva.

Russland er alliert med regimet til Syrias president Bashar al-Assad og har spilt en avgjørende rolle i regimets gjenerobring av opprørskontrollerte områder de siste årene.

Tyrkia har på sin side støttet flere syriske opprørsgrupper nordvest i Syria, som de to siste ukene er blitt brukt i offensiven mot syrisk-kurdisk milits.

De siste årene har imidlertid Russland og Tyrkia dessuten hatt tett kontakt om utviklingen i Syria i forbindelse med den såkalte Astana-prosessen, der også Iran inngår.

Prosessen har foregått parallelt med FNs forsøk på å megle mellom regimet og opposisjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.