– Manchester City kan bekrefte at vi er blitt enige med Borussia Dortmund om overgang for spissen Erling Haaland til vår klubb 1. juli 2022. Overgangen er fortsatt avhengig av at vi blir enig med spilleren om betingelsene, står det i en Twitter-melding.

Også Borussia Dortmund melder om overgangen på sine nettsider. Haaland spiller lørdag sannsynligvis sin siste kamp for den tyske klubben mot Hertha Berlin.

Det blir ikke fra noen av klubbene opplyst om en overgangssum, men ifølge Fabrizio Romano, fotballjournalisten som er kjent for sine gode kontakter når det gjelder overganger, ligger overgangssummen på 60 millioner euro, tilsvarende om lag 613 millioner norske kroner.

Tidligere har det vært snakk om en utkjøpsklausul i Haalands Dortmund-kontrakt på 75 millioner euro.

Overgangssummen blir dermed den største for en norsk fotballspiller med god margin. Rekorden har inntil nå tilhørt Martin Ødegaard, som Arsenal betalte rundt 370 millioner kroner for da han ble hentet fra Real Madrid på permanent basis i fjor.

Scoringsmaskin

Agent Mino Raiola var sentral i nordmannens avtaler både med Salzburg, Borussia Dortmund og Manchester City, men han fikk ikke se sin klient i City-drakt. Raiola ble meldt død av familien 30. april, to dager etter at TV-selskaper og anerkjente nettsteder publiserte at han hadde gått bort.

Haaland har 85 mål på 88 kamper for Borussia Dortmund før siste seriekamp hjemme mot Hertha Berlin lørdag.

Haaland første mulige opptreden i City-drakt er en treningskamp i Houston (Texas) 21. juli. Da venter et oppgjør mot Club América fra Mexico.

Dortmund hentet spissen fra østerrikske Salzburg i romjula 2019. Prisen skal ha vært cirka 200 millioner kroner.

Haalands pappa, Alfie, spilte blant andre for Manchester City i løpet av sin karriere og var kaptein en periode.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.