Pubene i finansdistriktet City i London fikk en dårlig nyhet før helgen.

Den britiske metallbørsen London Metal Exchange (LME) innfører med øyeblikkelig virkning et totalforbud for handlerne på gulvet mot å drikke eller å være beruset i arbeidstiden, skriver Bloomberg.

Beruselse i arbeidstiden skal ha vært uønsket i lengre tid, men det er først nå at et forbud blir formalisert.

Traderne risikerer både bøter og å bli nektet adgang til børsens handelsgulv – kjent som «the ring» – hvis de bryter forbudet, skriver Independent.

Ifølge avisen er det ingen konkret hendelse som ligger til grunn for forbudet. Men LME har nylig forsøkt å modernisere bildet av en arbeidsplass med overdådige lunsjer og en mannsdominert kultur.

Mye øl

I april lanserte metallbørsen nye regler for å sette en stopper for hendelser på strippeklubber og kasinoer under den årlige samlingen «LME Week».

Også forsikringsgruppen Lloyds innførte forrige måned lignende tiltak etter flere klager fra kvinnelige ansatte over seksuell trakassering og en utpreget machokultur.

Tidligere lå LME i samme gate som Lloyds og det har ikke vært noen hemmelighet at handlerne fra de to børsene møttes både før, i og etter arbeidstid til adskillige pints med øl.

Handelen på LME foregår fortsatt ved at selgere og kjøpere står overfor hverandre og avtaler prisene, slik det har vært i børsens 142-årige historie, og slik handelen foregikk ved de fleste børser i verden før elektronikken overtok.

Traderne på LME fastsetter verdensmarkedsprisene på metaller som kobber og aluminium, og det omsettes metaller for milliarder av britiske pund daglig på metallbørsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.