– EU-kommisjonen tar i dag rettslige grep overfor sju medlemsland på grunnlag av at de ikke har oppfylt sine plikter i henhold til EUs lovverk, heter det i en uttalelse fra Brussel torsdag.

Volkswagen innrømmet i 2015 å ha utrustet bilene sine med en spesiell programvare laget for å lure utslippstester. Det var amerikanske myndigheter som oppdaget programvaren, som er plassert i bilene for å pynte på miljøskadelige utslipp fra dieselmotorer.

EU-kommisjonen mener Tyskland har brutt EU-regelverk ved ikke å ta rettslige grep overfor bilgiganten. De mener Tyskland også brøt loven da landet nektet å oppgi all informasjon avdekket av tyske etterforskere i saken.

Volkswagen mener programmene som ble installert i bilene deres ikke er ulovlige i henhold til Europeisk lovverk. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.