– Vi vil forsvare europeisk chips, advarer EUs handelskommissær Cecilia Malmström.

Hun deltok fredag på et handelsministermøte i Brussel der den fresende pommes frites-konflikten med Colombia ble den store snakkisen.

Colombia mener europeiske selskaper selger frossenchips til dumpingpris på det colombianske markedet og har derfor vedtatt straffetoll på pommes frites som eksporteres fra Belgia, Nederland og Tyskland.

Les også ukens restaurantanmeldelse i Magasinet: Stødig mat på vestkanten

Didier Reynders, utenriksminister i den fettdryppende delikatessens selvutnevnte fødeland Belgia, sier han har bedt Europakommisjonen om hjelp i saken.

– Pommes frites er et veldig viktig produkt for Belgia. Vi har eksport til hele verden, påpeker han.

I løpet av det siste året har EU hatt nærmere 20 møter med Colombia om saken. I tillegg har Belgia hatt egne møter med colombianske ledere, men uten hell.

Malmström sier Europakommisjonen har gitt Colombia klar beskjed om at EU er sterkt mot det colombianerne gjør, og at straffetollen er grunnløs. Det er nå ventet at Colombia vil komme med et formelt svar i løpet av de nærmest dagene.

Kommer ingen løsning på plass, vil EU vurdere å bringe saken inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Halvtørre tyske Rieslinger har vært et lite skjellsord. Men jeg skal love deg, at smaker du på denne her, vil du absolutt ikke angre
01:39
Publisert: