– Vi er klar til å begynne å forhandle med amerikanerne. Men vi har ikke satt noen dato for når det skal skje, sier Malmström til NTB.

Når oppstart av forhandlingene må vente, skyldes det først og fremst at USA akkurat nå er opptatt med intense forhandlinger med Kina.

EUs mål er å få på plass en miniavtale med USA som kun dekker toll på industrivarer og enkelte tekniske spørsmål.

Uformelle samtaler har allerede pågått i et års tid, påpeker Malmström. Men det formelle forhandlingsmandatet ble ikke godkjent av EUs medlemsland før i april.

Håpet er at forhandlingene skal avverge en ny eskalering av handelskonflikten som ble utløst i fjor vår da USAs president Donald Trump innførte ekstratoll på stål og aluminium.

EU og USA er også dypt uenige om Verdens handelsorganisasjon (WTO) og USAs nye straffetiltak mot Cuba, påpeker Malmström.

– Men vi prøver også å ha en positiv agenda, sier hun.

– Jeg tror at om vi begynner å forhandle, så kan det gå ganske fort.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.