Johnson signerte ikke brevet som han sendte til EUs president Donald Tusk sent lørdag kveld der han ber om en utsettelse av brexit etter en avstemning i Underhuset. Samtidig sendte han et annet brev, som var signert, der han ber EU om å ikke gi dem nok en utsettelse.

Flere opposisjonspolitikere i Storbritannia reagerer måten statsministeren gjorde det på.

– Forakt

– Johnson er en statsminister som nå behandler parlamentet og rettssystemet med forakt, skriver finanspolitisk talsperson John McDonnell for Labour på Twitter og fortsetter:

– Hans umodne avvisning om å ikke signere brevet bekrefter det vi alltid har mistenkt, at Johnson, med sin arroganse, tror at han er over loven og over ansvaret.

I en ny melding skriver McDonnell at ingen, uavhengig av hvor høyt man sitter, har rett til å rive i stykker Grunnloven.

En annen Labour-politiker, David Lammy, setter likhetstegn mellom Johnsons oppførsel og USAs president Donald Trump.

– Hvis statsministeren vår kan bryte loven, så kan i utgangspunktet hvem som helst gjøre det. Det er veien til anarki og lovløshet. Det er som tatt ut fra Trumps regelbok, og Boris Johnson må stoppes, skriver han på Twitter.

– Fjols

Også parlamentarikeren Joanna Cherry fra det skotske nasjonalistpartiet reagerer. Hun sier at Johnson lovte den skotske domstolen at han ville overholde loven som sier at han måtte be om utsettelse og ikke motarbeide det.

– Heldigvis er det ikke behov for å reise en ny sak, vår eksisterende sak er tilbake i retten på mandag, skrev hun, etter at hun skrev:

– Dette er patetisk.

I tillegg til kritikk av at han ikke signerte brevet, dominerer Johnsons nederlag i Underhuset i britiske medier søndag.

«The House of Fools» står det på forsiden av Mail on Sunday, som kan oversettes til «fjolsenes hus». «Ydmyket» skriver Mirror på forsiden om situasjonen.

Mandag vil det muligens bli avstemning i Underhuset om brexitavtalen.

EU er nødt til å godkjenne utsettelsen av brexit før den trer i kraftig. Den nye brexitdatoen vil i så fall bli 31. januar 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.