Det viser en ny undersøkelse Sentio har gjort på oppdrag fra Klassekampen og Nationen.

60,2 prosent av de spurte sier at de ville ha stemt ja dersom det var folkeavstemning om EØS-avtalen i morgen. Det er den høyeste oppslutningen om EØS som Sentio har målt for de to avisene noen gang.

21,5 prosent svarer samtidig at de ville ha stemt nei, mens 18,3 prosent ikke vet hva de ville ha stemt.

Ifølge målingen har nordmenn også blitt mer for EU. 64,3 prosent av de spurte svarer at de ville ha stemt nei til EU om det var folkeavstemning i morgen, mens 25,5 prosent ville ha svart ja. Det er den mest EU-vennlige målingen Sentio har gjort for Klassekampen og Nationen siden april 2011.

– Det er solid motstand mot EU-medlemskap, men vi kan ikke være fornøyd med at andelen motstandere minker. For fire år siden var 74 prosent mot EU. Det viser at vi må være i beredskap, og opprettholde den kritiske kunnskapen om EU, sier Nei til EU-leder Kathrine Kleveland til Klassekampen.

Et representativt utvalg på 949 personer over 18 år er spurt i undersøkelsen.

Black Friday-tilbudet som får de unge til å gå bananas med pengene
Samme uskyldige lek mange vil huske fra 70-tallet. Bare at nå er det milliardindustri.
01:06
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.