Møtet skjer etter at EU-president Jean-Claude Juncker og statsminister Boris Johnson møttes tidligere i uken. Juncker har sagt at det fortsatt er mulig på komme fram til en avtale med britene innen 31. oktober, melder BBC.

Juncker sier til Sky News at han er åpen for å finne et alternativ til den såkalte backstop-løsningen for irskegrensen.

– Jeg har ikke noe erotisk forhold til den løsningen og kan godt fjerne den fra avtalen, så lenge vi får på plass alternativer som sikrer alle de samme formålene som backstop-løsningen har. Alle sammen.

Johnson sier på sin side at han er forsiktig optimist.

– Jeg vil ikke overdrive hvor mye fremdrift det har vært, men det er fremdrift, sier statsministeren.

Brexitminister Barclay sa torsdag at han mener britene egentlig har et drøyt år på å finne en løsning for irskegrensen. I en tale i Madrid sa han at de burde få bruke den avtalte overgangsperioden fram til utgangen av 2020 til å løse problemet som hele avtalen med EU i praksis står og faller på.

Overgangsperioden er en del av Theresa Mays utmeldingsavtale, som Parlamentet har avvist flere ganger, og som dagens regjering heller ikke er fornøyd med.

EU har gjort det klart at uten en grenseløsning kan det ikke bli noen avtale, og uten en avtale er det heller ingen overgangsperiode.

Det er også tekniske møter mellom Storbritannia og EU i Brussel. Der er temaet blant annet noen uformelle britiske dokumenter om en mulig grenseløsning. EU bekreftet torsdag å ha mottatt papirene, men har ikke fått sett nøye på dem ennå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.