– Jeg støtter Manfred Webers kandidatur, sa Merkel i Berlin onsdag.

Hun viste samtidig til at det gjenstår å se hvilke andre kandidater fra Webers konservative partigruppe European People's Party (EPP) i EU-parlamentet, som kan komme til å lansere sine kandidaturer.

– Jeg håper å kunne bli EPPs kandidat til de europeiske valgene i 2019 og bli EU-kommisjonens neste president, skrev Weber, som leder den største partigruppen i EU-parlamentet, på Twitter onsdag.

– Europa trenger en ny retning og mer demokrati, skrev 46-åringen videre.

Weber er medlem av konservative CSU, det bayerske søsterpartiet til Merkels kristendemokratiske CDU.

Weber er den første som kunngjør sitt kandidatur i EPP. Medlemmer av gruppen har frist til 17. oktober med å melde seg på. Deretter skal EPP nominere sin kandidat under en konferanse i Helsingfors 7. og 8. november. Ny president for EU-kommisjonen blir valgt av EU-parlamentet etter valgene i 27 medlemsland fra 23. til 26. mai neste år.

EU-kommisjonens nåværende president, Jean-Claude Juncker, er også medlem av EPP. Han har tidligere vært statsminister I Luxembourg. Han ble valgt i 2014.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Lagringsvennlig rødvin
Strålende rødvin med kjellerpotensial.
01:37
Publisert: