– Det er ingen alternativ plan på bordet. Det er ingen annen avtale vi kunne ha blitt enige med EU om, uttaler May i en artikkel i søndagsavisen til The Sun, ifølge Reuters.

– Hvis parlamentet avviser avtalen, vil de sette oss tilbake til start. Det vil bety større splittelse, mer usikkerhet og et svik overfor det britiske folket i forbindelse med avstemningen, sier hun videre.

Ministerflukt

May kjemper en innbitt kamp for å redde et utkast til en brexit-avtale som nå ligger på bordet etter lange og tøffe forhandlinger med EU.

Tidligere denne uken fikk hun regjeringen til å samle seg bak avtaleutkastet. Sterk motstand møtte hun imidlertid også der, og fire ministre gikk av fordi de ikke kunne støtte brexit-planen. Parallelt har andre i Det konservative partiet begynt å levere inn mistillitsbrev mot May, i et forsøk på utløse en lederstrid i statsministerens parti.

Må godkjennes av både Parlamentet og EU

May uttalte til Daily Mail lørdag at utkastet ikke er alles ideelle avtale.

– Men det kunne vi heller aldri få, sa hun, og sa også at en annen brexitavtale ikke løser problemene.

Søndag møter May Labour-leder Jeremy Corbyn til direktesendt debatt hos TV-kanalen Sky News. Der blir etter all sannsynlig utkastet tema.

Brexitutkastet må, i tillegg til å bli godkjent av egen regjering, også godkjennes av Parlamentet og EU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

«Drømmebadet» ble et eneste stort mareritt. Ble funnet 2000 byggefeil
Entreprenøren er en av landets største, og står bak Munch-museet og verdens største trehus.
02:19
Publisert: