Sanksjonene er blant annet rettet mot viseenergiminister Andrej Tsjerezov. Han og to andre russere får ikke lenger tilgang til verdier de eventuelt har plassert i EU-land. De vil også bli nektet innreise til EU.

153 personer og 40 selskaper er nå rammet av EUs individuelle sanksjoner mot Russland. I tillegg har unionen innført mer generelle økonomiske sanksjoner både som følge av annekteringen av Krimhalvøya i 2014 og nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet MH17 i separatistkontrollerte Øst-Ukraina samme år.

Ifølge EU bidrar flyttingen av gassturbinene til å undergrave Ukrainas territorielle integritet, suverenitet og uavhengighet. Ved å etablere egne kraftforsyninger for Krimhalvøya, støttes separasjonen fra Ukraina, het det i en uttalelse fra EU fredag.

Gassturbinene anses som et viktig element i utviklingen av nye kraftanlegg.

Krimhalvøya ble annektert av Russland i mars 2014, men dette er ikke akseptert hverken av Ukraina eller verdenssamfunnet.

Siemens varslet i forrige måned at selskapet trapper ned sine operasjoner i Russland etter å ha funnet ut at de fire turbinene er blitt «modifisert» på ulovlig vis og flyttet til Krimhalvøya.(Vilkår)

Se trailer: «Den andre siden av håpet»
Se trailer: «Den andre siden av håpet»
01:40
Publisert: