Kommentaren ble formidlet på den ytterliggående nyhetssiden Breitbart London. En talsmann for tysk UD sier at statssekretær Andreas Michaelis vil ta opp saken med Grenell på et møte som er planlagt for senere denne uken.

Grenell, som tiltrådte i Berlin for mindre enn en måned siden, skal ifølge Breitbart London ha uttrykt sin «opprømthet over den europeiske grasrotbølgen av konservativ politikk som bryter seg fram på grunn av venstresidens feilaktige politikk».

– Jeg ønsker definitivt å gi ny kraft til andre konservative rundt om i Europa, også ledere, heter det i uttalelsen som blant tyske medier og politikere blir vurdert som svært sterk innblanding i andre lands politikk til en ambassadør å være.

Den sosialdemokratiske folkevalgte Thorsten Schäfer-Gümbel sier i en twittermelding at europeiske borgere ikke trenger å høre fra en Trump-vasall hvem de skal stemme på. En USA-ambassadør som på denne måten legger seg opp i den demokratiske prosessen, er rett og slett feilplassert, heter det.

Grenell tiltrådte tidlig i mai etter at stillingen som ambassadør i Berlin hadde stått ubesatt i 15 måneder. På sin første dag i den nye jobben krevde han at tysk næringsliv skulle innstille all handel med Iran.(Vilkår)

Her kjører DN Jaguar I-Pace
Jaguars første elbil er ikke bare en elegant bil, den byr også på allsidige egenskaper.
01:49
Publisert: