– Egypterne har bevist at de effektivt kan forhindre båter fra å legge ut mot Europa. Og når båter først legger ut, bringes de tilbake, sa Kurz på vei inn til dag to av EUs uformelle toppmøte i Salzburg torsdag.

Østerrike har det roterende formannskapet i EU dette halvåret, og Kurz var nylig på besøk i Kairo sammen med EUs president Donald Tusk for å møte egyptiske ledere.

– Egypt er klar til å gå i dialog med oss om en mulig fordypning av samarbeidet, sa Kurz og la til at dette er en mulighet han mener EU bør gripe.

EU har den siste tida vært i samtaler med flere nordafrikanske land for å forsøke å få hjelp til å strupe strømmen av flyktninger og migranter som tar seg til EU over Middelhavet. Men responsen har så langt vært nokså laber.

I et forsøk på å få fortgang i samtalene har Tusk tatt til orde for et eget toppmøte mellom EU og arabiske land i februar neste år. Toppmøtet skal finne sted i Egypt.

Så langt i år har ingen klart å ta seg fra Egypt til Europa over Middelhavet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.