Denne helgen vil mange nordmenn oppleve bilinnbrudd i Gøteborg, ifølge If Skadeforsikring.

Hvert år, på første feriedag, blir norske bilturister robbet i Gøteborg på vei mot Europa, opplyser forsikringsselskapet i en pressemelding.

– Det gjentar seg uten unntak. I mange tilfeller er bilen helt tømt. All bagasje er borte, smått og stort. En fryktelig kjedelig start på ferien, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If.

Han viser til at det i flere år har vært vanlig med tyverier i nærheten av fornøyelsesparken Liseberg, der mange nordmenn som skal på bilferie i Europa gjerne tar et første stopp.

Finner norske biler attraktive

If refererer til tall fra svensk politi som viser at det i fjor var 2961 bilinnbrudd i Gøteborg. Mer enn halvparten av disse skjedde i sommersesongen.

– Tyvene finner biler med norske skilter attraktive. Bilskiltene med norsk flagg på er nærmest som fluepapir for uærlige sjeler. Tyvene vet at Norge går så det suser, og mange biler er fullastet med merkeklær og elektroniske duppeditter, sier Clementz.

Juli er den måneden det skjer flest bilinnbrudd i Gøteborg. I fjor var det i gjennomsnitt 13 bilinnbrudd hver eneste dag i juli måned.

Får inn mange innbrudd fra Gøteborg

If får inn spesielt mange bilinnbrudd fra Gøteborg i juli, da det er mange norske deltagere på store idrettscuper og et utall norskregistrerte biler i byen, opplyser forsikringsselskapet.

– Gøteborg er en by med usedvanlig mange bilinnbrudd. De kriminelle vet at mange er på vei gjennom byen fra Nord-Sverige, Finland og Norge om sommeren. En fullastet bil med utenlandsk registreringsnummer er et utsatt mål, sier Clementz.

If råder derfor nordmenn som skal til Gøteborg om å tømme bilen for alt av verdisaker, slik at den er helt tom. (Vilkår)

Sånn lager du kake i bilen
02:04
Publisert: