– Vårt forhold til Russland kan ikke være «business as usual» når Russland forsøker å destabilisere Europa, sa Boris Johnson, som nevnte Ukraina som et eksempel.

Johnson tilføyet at Russland og russiske ledere har valgt en rolle som er i direkte opposisjon til Vesten.

– Situasjonen er vanskelig, men vi vil samarbeide med dere på flere punkter. Vår plikt er å samarbeide for fred og sikkerhet, la Johnson til.

Lavrov poengterte at Russland og Storbritannia er partnere i FNs sikkerhetsråd og i G20, og at samarbeid på tross av uenigheter lar seg gjøre. Men også han la vekt på den spente situasjonen mellom landene.

– Det er ingen hemmelighet at våre relasjoner er alvorlig svekket, sa Lavrov.

Kjølig Theresa May

Dette er det første offisielle britiske besøket til Russland på ministernivå på fem år. Det kan signalisere en forbedring i forholdet mellom landene etter flere år med stridigheter. Fredagens møte skjer etter at Johnson i april avlyste en planlagt tur etter at Russland ga sin støtte til president Bashar al-Assad.

Utgangspunktet er imidlertid vanskelig etter at Russland det siste året er blitt anklaget for å prøve å påvirke valg i flere vestlige land. Den britiske statsministeren Theresa May har ifølge Reuters tidligere sagt at hun og hennes utsendte utenriksminister har et «veldig enkelt budskap» til russerne.

– Vi vet hva dere gjør, og dere vil ikke lykkes med det, sa hun

Litvinenko-drapet

Det russiske utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa torsdag at de to utenriksministrene planla «å finne måter å normalisere og aktivere det bilaterale forholdet på».

Forholdet mellom de to landene surnet da britiske myndigheter forsøkte å rettsforfølge mistenkte for drapet på Kreml-kritikeren Aleksandr Litvinenko i London i 2006.

Storbritannia har også vært en ivrig tilhenger av vestlige sanksjoner mot Russland som en reaksjon på landets rolle i Ukraina-konflikten og annekteringen av Krim i 2014.(Vilkår)