«Dette er et veldig viktig skritt mot et mer rettferdig digitalt EU», tvitrer Mariya Gabriel, EUs digitaliseringskommissær.

Det nye direktivet er ment å sikre opphavsretten på nettet, men teknologibransjen har de siste månedene drevet en massiv lobbykampanje for å få stoppet det.

Nå er Europakommisjonen, Europaparlamentet og EUs medlemsland enige om et kompromiss i saken.

Motstandere har stemplet direktivet som «slutten på internett slik vi kjenner det» og hevdet at de nye reglene vil gjøre det vanskeligere for vanlige folk å dele nyheter og laste opp eget innhold på nettet.

Direktivet har derimot fått støtte fra presseorganisasjoner og organisasjoner som representerer artister og skuespillere.

Det overordnede målet har vært å sikre at de som står bak verkene, faktisk får betalt når fotografier, videoer, musikk og tekst som er beskyttet av opphavsretten, deles på nettet.

Reglene er ment å komme både kunstnere og nyhetsmedier til gode.

Onsdagens enighet må fortsatt formelt godkjennes i både Europaparlamentet og EUs ministerråd før de nye reglene kan tre i kraft.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den nye toppmodellen fra BMW er en perfekt familiebil. For to
03:23
Publisert: