I en uttalelse fra den amerikanske familien, som er i et konsortium ved navn «Ricketts-Griffin-Gilbert Group», oppgis det at det dukket opp problemer underveis.

– I prosessen med å ferdigstille budet, ble det stadig tydeligere at visse problemer ikke kunne løses gitt den uvanlige dynamikken rundt salgsprosessen, sies det, ifølge Sky Sports.

Budfristen ble oppgitt å være torsdag. De tre gjenværende igjen er:

* Pagliucas konsortium – en gruppering med blant andre den amerikanske forretningsmannen Todd Boehly og Clearlake Capital.

* Forretningsmann Ken Griffin.

* Forretningsmennene Josh Harris og Martin Broughton.

Den amerikanske banken Raine Group håndterer Chelsea-salget. Raine Group vil deretter velge ut sin foretrukne budgiver, og det er ventet at salget av Chelsea Football Club vil være gjennomført i løpet av mai.

Russeren Roman Abramovitsj har eid Chelsea siden 2003, men er tvunget til å selge klubben som følge av sanksjoner på grunn av krigen i Ukraina. Han får ikke lov til å tjene penger på salget, men det er likevel ventet at prisen på Chelsea kommer til å bli opp mot 3 milliarder pund, tilsvarende 34 milliarder norske kroner.

Chelsea er også rammet av sanksjonene, og London-laget kan for tiden blant annet ikke selge kampbilletter eller klubbeffekter. I tillegg er det satt et maksbeløp på 20.000 pund (235.000 kroner) for reisekostnader til en bortekamp.

Raine Groups foretrukne budgiver vil måtte godkjennes av en gruppe eiere og styreledere i Premier League og deretter få lisens av den britiske regjeringen før kjøpet kan gjennomføres.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.