Dollarindeksen, som investorer bruker til å sammenligne dollar mot seks andre store valutaer, falt 0,2 prosent over natten.

Det skjer etter at FBI-direktør James Comey tirsdag midnatt norsk tid fikk sjokkbeskjeden om at han ikke lenger har en jobb.

Det kommer knappe to måneder etter at FBI i mars bekreftet at de etterforsker båndene mellom en mulig konspirasjon mellom Trump-administrasjonen og russiske myndigheter.

Dow Jones ventes å falle

Dollaren har svekket seg mot alle de største valutaene. En euro kostet så mye som 1,089 dollar tidlig onsdag morgen etter at dollaren svekket seg fra 1,086 euro tirsdag kveld amerikansk tid.

Dow Jones-indeksen på Wall Street er ventet å falle rundt 0,25 prosent når den åpner senere i dag, skriver The Guardian. 

– Nyhetene om Comey blir sett på som en risikabel hendelse og overskriftene sendte dollaren nedover, sier filialsjef Bart Wakabayashi i State Street Bank and Trust i Tokyo til avisen. 

Japanske yen var 0,2 prosent sterkere mot dollaren onsdag morgen, mens sørkoreanske won var 0,4 prosent sterkere enn dollar etter at den liberale Moon Jae-in vant det sørkoreanske presidentvalget tirsdag, skriver Financial Times.

Sammenlignes med Watergate 

Comey har ikke vært populær blant demokratene, som mener han har skyld i at Hillary Clinton ikke vant presidentvalget. Et par uker før valget kunngjorde Comey at FBI satt på ny informasjon i epostlekkasjene fra Clinton-kampanjen.

Reaksjonene mot Trumps plutselig beslutning har ikke latt vente på seg. 

– Presidenten har katastrofalt kompromittert FBIs pågående etterforskning av sitt eget Hvite hus’ bånd til Russland. Ikke siden Watergate har vårt rettssystem blitt like truet, og vår tro på uavhengighet og integritet til systemene blitt så rokket ved, sier den demokratiske senatoren Richard Blumenthal fra Connecticut tirsdag. 

Også republikanerne er sjokkert over at Trump sparket FBI-direktøren.

«Uansett hvordan en mener Comey håndterte de enestående hendelsene som fant sted under valgkampen i 2016, er tidspunktet for denne avsettelsen veldig problematisk», sier den republikanske senatoren Ben Sasse i en uttalelse som kaller avsettelsen «et tap for nasjonen».

Ønsker ny uavhengig etterforsker

Ifølge CNN ble Comey først kjent med at han hadde mistet jobben da han så nyhetene på en tv som sto i bakgrunnen på FBI-kontoret i Los Angeles da han snakket med noen kolleger.

Timer før han ble avsatt ble det kjent at påtalemyndigheten har kalt inn til en høring for å vurdere om det er grunnlag for siktelser i forbindelse med FBIs Russland-etterforskning, ifølge CNN.

Det er bekjente av Trumps avgåtte nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn som innkalles til høring. Dette blir sett på som en ny og viktig utvikling i etterforskningen av mulige forbindelser mellom Trump-kampanjen og Russland.

Ledende demokrater ønsker at det blir utnevnt en uavhengig etterforsker som skal undersøke forbindelsene mellom Trumps valgkamp i fjor og Russland.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rigger for fisk
Det norske selskapet Roxel vil bygge om borerigger for bruk i oppdrett til havs.
02:18
Publisert: