Forrige uke sa USAs president Donald Trump nei til å frigi demokratenes notat om FBIs håndtering av Russland-etterforskningen fordi dokumentet inneholder «en rekke gradert og spesielt sårbare avsnitt».

Demokratene i Representantenes hus sier nå at de vil sensurere deler av notatet i håp om få Trump til å snu. Demokratenes notat tar sikte på å tilbakevise påstandene om at FBI og justisdepartementet har misbrukt sine posisjoner.

– Presidenten vil ikke at folket skal se faktaene som ligger til grunn for notatet, sa demokraten Adam Schiff til CBS' «Face the Nation».

Trump hevder et tidligere notat – fra republikanerne – renvasker ham for anklagene om at han fikk russisk bistand i valgkampen. Det avviser Schiff, som mener Trump setter sine personlige interesser foran landets når han ikke frigjør notatet.

- Ikke redde for åpenhet

Presidentens juridiske rådgiver Marc Short hevder overfor NBCs «Meet the Press» at demokratene med vilje fylte sitt notat med sensitiv informasjon fordi de visste at Trump ville stoppe det, og på den måten ville det fremstå som at han hindret åpenhet.

– Vi er ikke redde for åpenhet, og vi kommer nok til å slippe notatet.

Republikaneren David Nunes, som skrev det første notatet, mener demokratene bør sette i gang arbeidet med å sensurere sensitiv informasjon om de virkelig vil at det nyeste dokumentet skal offentliggjøres.

– Notatet er i Representantenes hus. Hvis de virkelig ville få det ut, ville de vært der i hele går for å endre det og levere det tilbake til Det hvite hus slik at offentligheten kan se hva notatet inneholder, sa Nunes til Fox News.(Vilkår)

Ett år med fyr og raseri
Fyr og raseri, usmakelig spøking, antydninger om overvåking, internasjonalt opprør og ikke minst Amerika først. Donald Trump har sittet ett år ved makten.
03:17
Publisert: