FBI sitter med informasjon som indikerer at USA-president Donald Trump kan ha samarbeidet med russiske agenter om å lekke informasjon skadelig for Hillary Clintons valgkamp, melder CNN.

Det er ikke-navngitte kilder i FBI som har gitt denne informasjonen til CNN.

Ifølge nyhetstjenestens kilder er det delvis dette FBI-direktør James Comey siktet til da han mandag kunngjorde at FBI etterforsker Trumps kampanje-apparat og russiske myndigheter.

FBI er nå i gang med å gjennomgå informasjon som blant annet innebærer reiser, telefonopptak, personmøter og regnskap. CNNs kilder opplyser at informasjonen gir grunn til å mistenke at det kan ha pågått et samarbeid, men understreker samtidig at etterforskningen pågår.

Bekreftet etterforskning

Mandag ble høringen om mulig russisk innblanding i den amerikanske valgkampen innledet i etterretningskomiteen i Representantenes hus.

FBI-sjef Comey bekrefter da at det er innledet etterforskning om hva som skjedde i forbindelse med valget. Noe av det etterforskningen skal avklare, er mulige bånd mellom Donald Trumps kampanje-apparat og russiske myndigheter.

– Jeg har fått i oppgave av justisdepartementet å bekrefte at FBI, som en del av vårt etterretningsoppdrag, etterforsker russiske myndigheters forsøk å forstyrre presidentvalget i 2016, sa Comey til komiteen mandag.

Distanserer seg fra tidligere valgkampsjef

Natt til torsdag ble det kjent at Det hvite hus distanserer seg fra Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort, etter at det kom frem at Manafort tidligere har jobbet for en russisk milliardær.

Talsmann Sean Spicer for Det hvite hus opplyser at Trump ikke var klar over hvem Manafort hadde jobbet for, og at det ikke er noen indikasjoner på at han har gjort noe galt. Samtidig trekker han frem at det var i forrige tiår at Manafort jobbet for den russiske milliardæren.

Spicer påpeker i tillegg at Clinton selv hadde bånd til Russland. Clintons valgkampsjef John Podesta var styremedlem i et russisk-basert energiselskap, ifølge Spicer.(Vilkår)

Saus til rødt kjøtt: Kremet peppersaus
Jostein Medhus lager kremet peppersaus, som passer til biff og annet rødt kjøtt
00:55
Publisert: