Comey er ikke populær hos demokratene, som mener han har skyld i at Hillary Clinton ikke vant presidentvalget. Et par uker før valget kunngjorde Comey at FBI satt på ny informasjon i epostlekkasjene fra Clinton-kampanjen.

Etterforskningen kan ha kostet Clinton flere millioner stemmer.

Nå ønsker ledende demokrater at det blir utnevnt en uavhengig etterforsker som skal undersøke forbindelsene mellom Trumps valgkamp i fjor og Russland.

Også republikanerne er sjokkert over at Trump sparket FBI-direktøren.

«Uansett hvordan en mener Comey håndterte de enestående hendelsene som fant sted under valgkampen i 2016, er tidspunktet for denne avsettelsen veldig problematisk», sier den republikanske senatoren Ben Sasse i en uttalelse som kaller avsettelsen «et tap for nasjonen».

Timer før han ble avsatt ble det kjent at påtalemyndigheten har kalt inn til en høring for å vurdere om det er grunnlag for siktelser i forbindelse med FBIs Russland-etterforskning, ifølge CNN.

Viktig utvikling

Det er bekjente av Trumps avgåtte nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn som innkalles til høring. Dette blir sett på som en ny og viktig utvikling i etterforskningen av mulige forbindelser mellom Trump-kampanjen og Russland.

Amerikanske medier sammenligner avsettelsen med hva Richard Nixon gjorde for 45 år siden da han ble satt under etterforskning.

«Ikke siden Watergate har en president sparket en person som har ledet en etterforskning mot ham. Trumps beslutning gjør at det trekkes sammenligninger med «Saturday Night Massacre» da president Richard Nixon beordret at spesialetterforsker Archibald Cox skulle sparkes. Cox etterforsket innbruddet i Watergate-komplekset, som til slutt førte til at Nixon måtte gå av», skriver New York Times.

Nixon Library, som forvalter arven etter presidenten, vil ha seg frabedt sammenligningen.

«Morsom fakta: President Nixon sparket aldri FBI-sjefen», skriver de i en Twitter-melding.

Dramatiske forsider

New York Times kaller oppslaget på onsdag «de mest dramatiske oppslaget så langt under Trump».

Washington Post har ryddet hele forsiden på onsdag til Trump.

Trump mener demokratene, ledet av senator Chuck Schumer, har endret standpunkt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.