USAs president Donald J. Trump ønsker å nedskalere Dodd-Frank-loven om finansiell regulering som ble innført i 2010 som en reaksjon på finanskrisen. Loven sikrer mer innsyn, åpenhet og reguleringer i finansbransjen, og målet er at den skal hindre en ny situasjon der skattebetalernes penger må brukes for å redde finansinstitusjoner som er ansett som «too big to fail».

Trump og andre har imidlertid kritisert loven for å hemme de økonomiske aktivitetene som er nødvendige for å skape økonomisk vekst.

Nå advarer visesentralbanksjef Stanley Fischer mot endringene som Trump planlegger, og sier det kan utgjøre en alvorlig trussel for det finansielle systemet.

«Helt avgjørende»

- Det ser ut som vi har glemt at vi hadde en finansiell krise, forårsaket av atferd i bankene og andre deler av finanssystemet, som gjorde enorm skade på økonomien vår. Millioner med mennesker mistet jobbene sine, og millioner mistet hjemmene sine, sa Fischer i et intervju med CNBC nylig.

Ifølge Fischer er styrken til det finansielle systemet helt avgjørende for økonomiens evne til å fortsette å vokse i en fornuftig fart.

- Å sette i gang tiltak som fjerner endringene som ble innført for å styrke strukturen i det finansielle systemet er svært farlig, la Fed-toppen til.

Om et helt annet tema sa Fischer at han fortsatt tror Fed vil sette opp styringsrenten tre ganger i år, til tross for enkelte tegn til avmatning i den amerikanske økonomien den siste tiden.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den ultimate treningsformen for Bente og Christopher: - Det virket som et ork, men nå er vi avhengig
Bente og Christopher Jacobsen var overvektige. Slik kom de i form.
01:26
Publisert: