Onsdag kl. 20.00 i norsk tid opplyser den amerikanske sentralbanken Federal Reserve at styringsrenten står uendret. Den beholdes dermed i intervallet 0-0,25 prosent.

Det var på forhånd ventet en uendret styringsrente og at fremtidsutsiktene til amerikansk økonomi ville være i fokus.

«Koronavirusutbruddet forårsaker enorm menneskelig og økonomisk motgang over hele USA og rundt om i verden. Etter kraftige fall har økonomisk aktivitet og sysselsetting økt noe de siste månedene, men ligger fortsatt godt under nivået på begynnelsen av året. Svakere etterspørsel og betydelig lavere oljepriser holder ned konsumprisveksten. De samlede økonomiske forholdene har forbedret seg de siste månedene, noe som reflekterer politiske tiltak for å støtte økonomien og flyten av kreditt til amerikanske husholdninger og bedrifter.», heter det i pressemeldingen.

Fed skriver i meldingen at utviklingen til økonomien vil avhengige av utviklingen til koronaviruset. De viser videre til at koronapandemien vil være en betydelig risiko for de økonomiske utsiktene på mellomlang sikt.

«I lys av denne utviklingen bestemte komiteen å opprettholde målområdet for den føderale fondssatsen på 0 til 1/4 prosent. Komiteen forventer å opprettholde dette målområdet til det er trygg på at økonomien har forvitret de siste hendelsene og er i rute for å nå sine maksimale sysselsettings- og prisstabilitetsmål.», skriver sentralbanken videre i meldingen.

Fokus på krisepakke

Sentralbankens avgjørelse har ikke ført til særlige utslag på den amerikanske børsen, hvor pilene på de toneangivende indeksene har pekt oppover siden børsåpning.

Oppmerksomheten i det amerikanske aksjemarkedet har i det siste vært rettet mot forhandlingene om en ny korona-krisepakke. Republikanerne i senatet har foreslått tusen milliarder dollar, men det vil sannsynligvis gå høyere før det blir kompromiss. Det skriver CNBC.

Tirsdag opplyst også Fed at de vil utvide utlånsprogrammet til det amerikanske næringslivet ut året.

Les pressemeldingen fra Fed her. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.