I et brev til EU ber Østerrike, Tsjekkia. Slovenia, Bulgaria og Latvia om et slikt toppmøte. Brevet ble publisert lørdag.

Fredag rettet Østerrikes statsminister Sebastian Kurz kraftig kritikk mot enkelte EU-land, blant dem Malta og Nederland, for å ha inngått hemmelige kontrakter med legemiddelselskaper som sikrer dem flere vaksinedoser per hode enn andre EU-land.

Anklagen ble avvist av en talsmann for EU-kommisjonen.

EU har en felles innkjøpsordning for alle medlemslandene som også Norge er med i. Planen er at vaksinene skal fordeles slik at alle får like mange per innbygger.

Vaksineskepsisen faller
Skepsisen til å la seg vaksinere mot koronaviruset er synkende i flere land, viser en undersøkelse.
00:45
Publisert:

Tidligere lørdag varslet AstraZeneca ny svikt i vaksineleveranser til EU og opplyste at EU igjen kommer til å få levert færre vaksinedoser enn hva som tidligere er planlagt. Den svensk-britiske legemiddelgiganten viser til produksjonsproblemer og eksportrestriksjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.