Demningen er en del av gruvekomplekset Córrego do Feijão i delstaten Minas Gerais sørøst i landet.

Tre av ingeniørene som ble pågrepet tirsdag, jobber for selskapet Vale, som eier gruven, og var direkte involvert med anleggets operasjonelle lisenser, ifølge påtalemyndigheten i delstaten.

De to andre jobber for TÜV Süd, et tysk selskap som i september gjennomførte den siste sikkerhetsinspeksjonen på den nå kollapsede gruven.

De fem er i første omgang fengslet opptil i 30 dager. Ransakingsordre er også blitt utsendt.

Ifølge påtalemyndigheten skal etterforskningen avklare Vales ansvar i ulykken, som skjedde forrige fredag, og resulterte i minst 65 døde. 279 er fortsatt savnet, og myndighetene har sagt at dødstallet ventes å øke kraftig.

TÜV Süd bekrefter i en uttalelse at to av deres medarbeidere er arrestert, og støtter etterforskningen.

Vale opplyser også i en uttalelse at selskapet samarbeider med myndighetene og gjør en innsats for å støtte berørte familier.

Vale mistet tirsdag nesten en fjerdedel av sin børsverdi da investorer reagerte på katastrofen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Baker beskyldt for å lage kaker som sprer hat
En baker i staten Washington forsøkte bare være morsom. Men meldingen på kaken skapte i stedet opprør på sosiale medier.
01:33
Publisert: