– I rekordåret 2013 dro nærmere 400.000 nordmenn på pakketur til Tyrkia – i år var antallet rundt 40.000, sier administrerende direktør Erik Haug i Apollo Reiser. På grunn av manglende etterspørsel, ble 2017 det første året hvor Apollo reiser ikke hadde charterfly dit.

Men Haug sier den tradisjonelle pakkereisen med direktefly til sol og varme har holdt seg stabil de siste tre årene med omtrent en million reisende.

– For ti år siden hadde Apollo kun ett direktefly til Kroatia fra Oslo. Denne sommeren hadde vi 11 direkteflyginger fra ti ulike byer i Norge, sier han.

- London «tåler mer»

Hvorfor turismen svikter i Tyrkia samtidig som den holder seg stabil i London, Frankrike og Spania, som har vært offer for flere terrorangrep, har ikke Haug et konkret svar på.

– Det vi ser ut ifra våre tall er at populære reisemål og typiske «gjengangere» blant nordmenn som eksempelvis London «tåler mer» enn andre, fortsetter han.

Generelt melder Haug om en historisk høy aktivitet med en oppgang på 20 prosent i antall solgte reiser sammenlignet med fjoråret.(Vilkår)

Forsiden med de tre løpende aksjemeglerne er ikonisk. Slik opplevde de historiens mest dramatiske dag på Oslo Børs
De ble selve bildet på børskrakket. Slik husker de den dramatiske dagen på Oslo Børs.
08:09
Publisert: