Ifølge målingen til Datafolha har Bolsonaro støtte fra 35 prosent av velgerne, 13 prosentpoeng foran Fernando Haddad, som er Arbeiderpartiets kandidat.

Haddad overtok plassen som PTs kandidat da den klare favoritten ved valget, Lula da Silva, ikke fikk lov av valgkommisjonen å stille siden han sitter fengslet for en korrupsjonsdom.

Bolsonaro økte sin oppslutning etter at han i begynnelsen av september ble angrepet av en mann med kniv. Han ble utskrevet av sykehuset bare for noen dager siden.

Bolsonaro er blitt kalt Brasils Trump på grunn av sin motstand og motvilje mot svarte, homofile og kvinner. Han har også uttrykt støtte til militærdiktaturene i Brasil på 70- og 80-tallet, og sagt at Chiles diktator Augusto Pinochet ikke drepte nok folk.

Valget i Brasil avholdes søndag. Om ingen får 50 prosent av stemmene, blir det en ny omgang senere. De fleste meningsmålingene viser at Bosonaro neppe vinner den andre omgangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.