Macron forsvarte onsdag Ferrand mot anklager om at han favoriserte sin egen samboer i forbindelse med en lukrativ eiendomsavtale forsikringsfondet han selv var sjef for, gjorde.

Meldingen fra påtalemyndigheten i Brest om etterforskning kommer svært ubeleilig for Macron siden han torsdag legger fram et lovforslag for å rydde opp i snusk i fransk politikk. Løftet om å rydde opp var en sentral del av hans valgkamp.

Ferrand, som var blant de første til å stille opp for Macron og som tidligere var generalsekretær i Macrons parti En Marche, avviser alle anklager.

Avisa Canard Enchaine meldte i forrige uke at forsikringsfondet i Bretagne der Macron var sjef, i 2011 gjorde en avtale om å leie og pusse opp et bygg hans samboer eide, slik at byggets verdi økte. Ferrand sier at samboerens tilbud var det beste, og at han ikke hadde noe med avtalen å gjøre.

Ferrand sitter i nasjonalforsamlingen for Bretagne og stiller til gjenvalg ved valget i midten av juni.

Påtalemyndigheten avviste først at det var grunnlag for å etterforske saken, men ombestemte seg torsdag fordi det angivelig er kommet inn nytt materiale fra Anticor, en organisasjon som bekjemper korrupsjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Suzuki Swift i kollisjonstest.
Suzuki Swift fikk trestjerners rating i Euro NCAP's kollisjonstest for 2017.
02:30
Publisert: