Det går mot et elendig valg for regjeringspartiet Socialdemokraterna, men tirsdag formiddag fikk Stefan Löfven en gledelig nyhet. For første gang siden før månedsskiftet øker partiet på Aftonbladets meningsmålinger.

Mot slutten av forrige uke havnet partiet på rekordlave 23,1 prosent. På tirsdagens meningsmåling, som er utført av Inizio, er Socialdemokraterna oppe igjen på 24,6 prosent.

Det går derimot verre med konkurrentene i Moderaterna og Sverigedemokraterna. Moderaterna er det største partiet i den borgerlige alliansen og synker ned til en oppslutning på 19,2 prosent.

Hverken høyresiden eller venstresiden vil samarbeide med Sverigedemokraterna. Det høyrepopulistiske og innvandringskritiske partiet har seilt på en stor medvind det siste året, men har nå tapt 3,2 prosentpoeng på siden juni og oppnår 17,3 prosent på meningsmålingen.

Ingenting er likevel avklart før søndagens riksdagsvalg.

Den rødgrønne blokken får til sammen 39 prosent på meningsmålingen, mens den borgerlige Alliansen får 40,1 prosent. Det betyr at ingen av dem har flertall i Riksdagen, og derfor er avhengige av å samarbeide på tvers av blokkene, eller med Sverigedemokraterna for å danne regjering.

Ifølge Aftonbladets måling er 335 000 velgere fortsatt usikre på hvem de skal stemme.

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 27. august og 3. september. 2845 personer ble spurt gjennom en internettundersøkelse.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Man kan aldri gjøre seg avhengig av et slikt parti
Sveriges statsminister Stefan Löfven forventer at den borgerlige fløyen stenger døren til Sverigedemokraterna.
01:11
Publisert: