Lederen for havnen i Subic sier at flere tonn med søppel ble lastet over i containere i løpet av natten på et lasteskip som vil bruke om lag 20 dager til Vancouver.

Mer enn 100 containere med husholdningssøppel, blant annet plastflasker og -poser, aviser og brukte voksenbleier ble fraktet til Filippinene fra Canada med båt i 2013 og 2014.

Trussel ble realitet

I april truet president Rodrigo Duterte med at han selv ville sendte søppelet tilbake til Canada dersom de ikke hentet det. Nå har trusselen altså blitt en realitet.

– Jeg tror beskjeden som vi sender til verden er at vi vil ikke være en bakgård, dessuten at presidenten er en å regne med, sier Wilma Eisma, lederen for havnen i Subic.

I midten kalte Filippinene hjem ambassadøren og flere konsuler i Ottawa fordi Canada ikke har hentet hjem søppelet sitt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.