Dommen om fengsel i opptil seks år, og minimum seks måneder, falt i en domstol i landets hovedstad Manila mandag. Ressa ble dømt sammen med sin kollega, journalist Reynaldo Santos Jr. Domstolen innvilget imidlertid forsvarernes ønske om at de tiltalte skulle løslates mot kausjon mens spørsmålet om anke blir behandlet.

Den tidligere CNN-journalisten Maria Ressa er prisbelønnet for sin kritiske journalistikk og kjent som grunnlegger og leder nyhetstjenesten Rappler. Nettstedet har vært særlig kritisk i sin omtale av Filippinenes president Rodrigo Duterte, spesielt hans sterkt omdiskuterte krig mot narkotika.

Hun ble i februar i år pågrepet, siktet for å ha ærekrenket en forretningsmann i 2012. Påtalemyndigheten siktet henne også for en rekke andre forhold, blant annet brudd på loven om utenlandsk eierskap av mediene og skatteloven.

Saken er blitt sett på som en prøvestein for pressefriheten på Filipinene. Duterte har flere ganger nektet Rapplers journalister adgang til arrangementer og har forbudt offentlig ansatte å snakke med nyhetstjenesten.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.