Denne uken besluttet Russland å trekke tilbake støtten til Den internasjonale straffedomstolen ICC. Tidligere denne uken la ICC frem en uttalelse der det het at straffedomstolen anser Russland og Ukraina for å være innblandet i en væpnet konflikt og at Krim-halvøya er okkupert av Russland.

– Det kan tenkes at jeg kommer til å følge etter Russland. Hvorfor? Fordi disse skamløse bøllene kun slår ned på små land som oss, sa president Duterte på vei til et møte i Peru.

4.000 drept etter at Duterte ble president

Filippinene er blant de 124 landene som er medlem av den FN-støttede domstolen. Duterte gjentok også trusselen om å trekke Filippinene ut av FN, som han mener har mislyktes med å stoppe kriger og har drept «tusenvis» av kvinner og barn.

– Du vet, om Kina og Russland skulle bestemme seg for å skape en ny orden, skulle jeg vært den første til å slutte meg til rekkene, la han til.

Over 4.000 personer er drept etter at Duterte ble president i sommer. Om lag 1.800 personer er blitt skutt av politiet, og drapene har ført til skarp kritikk fra verdenssamfunnet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.