Duterte skrøt nylig av at han personlig begikk drap på antatt kriminelle under sin tid som ordfører i byen Davao.

– Jeg fartet rundt i Davao på motorsykkel, patruljerte gatene og jaktet på bråk. Jeg lette virkelig etter konfrontasjoner, slik at jeg kunne drepe, sa Duterte i forrige uke.

FNs høykommissær for menneskerettigheter ber nå den filippinske påtalemyndigheten innlede etterforskning av presidenten.

– De må vise at de opprettholder rettsreglene og er uavhengige av den utøvende myndighet, og innlede etterforskning, sier Zeid Ra'ad Al Hussein.

Duterte har fra før høstet massiv internasjonal kritikk for sin kampanje mot påståtte kriminelle og narkomane, som har kostet over 6.000 mennesker livet siden han tiltrådte i juni.

En rekke land og menneskerettsorganisasjoner mener Duterte i realiteten har gitt grønt lys til utenomrettslige henrettelser, ved å love straffefrihet for drap på mistenkte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.