Sanna Marin, Finlands statsminister har vært i hardt vær etter at det kom frem at hun og familien har fått frokost hver morgen på skattebetalernes regning.

Ifølge en avsløring fra avisen Iltalehti har Sanna Marin og hennes familie fått 3000 kroner i frokostpenger hver måned. Etter en periode med usikkerhet rundt hvorvidt godtgjørelsen statsministeren har fått servert er skattepliktig, har nå landets skattemyndigheter konkludert med at måltidsgodet skal skattlegges.

Spørsmålet om hennes gratis frokost er blitt en mediestorm i Finland den siste uken, skriver Svenska Dagbladet. Statsministerens kontor vurderer nå å slutte med å servere frokost til statsministeren.

Uklarhetene knyttet til frokostgodet gjør at Sanna Marin har bestemt seg for å betale tilbake beløpet hun har fått. Det skriver hun på Twitter, hvor hun også har lagt ut en video om saken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.