På en pressekonferanse sammen med Finlands president Sauli Niinistö i Det hvite hus mandag, ville Donald Trump ha full kontroll:

Etter å ha svart på en rekke spørsmål fra de fremmøtte journalistene i salen, oppmuntret Trump den finske presidenten til å ta ett spørsmål til. Men da Niinistö ga ekstraspørsmålet til en kvinnelig finsk reporter, brøt Trump inn, åpenbart fordi han forvekslet journalisten med en annen finsk journalist som hadde stilt Sauli Niinistö et spørsmål få minutter tidligere.

– Igjen? Skal hun få enda et spørsmål? spurte Trump.

– Nei, det er ikke den samme damen, svarte Niinistö. 

– De sitter ved siden av hverandre.

– Vi har mange blonde kvinner i Finland, sa journalisten spøkefullt.

Det melder Business Insider.

«Fake news»

Trump har ofte kritisert amerikanske journalister.

Siden 71-åringen tiltrådte som president i januar, har han med jevne mellomrom rettet angrep mot anerkjente medier som New York Times, Washington Post og CNN, som han ofte omtaler som «fake news». Angrepene kommer gjerne via Twitter som svar på kritisk pressedekning.

I flere Twitter-meldinger i slutten av juni gikk presidenten ut mot journalistene Mika Brzezinski and Joe Scarborough, som jobber for tv-kanalen MSNBC.

«Jeg har hørt at programmet Morning Joe med sine dårlige seertall har snakket stygt om meg (jeg ser ikke på det lenger)", skriver Trump på Twitter.

«Hvordan har det seg da at gale Mika med lav iq, sammen med psyko Joe, kom til Mar-a-Lago tre dager på rad rundt nyttår og insisterte på å bli med meg», fortetter presidenten.

Trump skrev videre at Brzezinski «blødde stygt etter en ansiktsløftning», og at han sa nei til de to.

– Du har et «pent smil»

President Donald Trump har også tidligere kritisert kvinnelige journalister. Mest kjent er hans muntlige angrep på tv-journalist Megyn Kelly i løpet av valgkampen i fjor.

Også måten han har behandlet utenlandske reportere på, har fått folk til å heve øyenbrynene.

Tidligere i år avbrøt Trump en diplomatisk telefonsamtale med den irske statsministeren Taoiseach Leo Varadkar for å fortelle en kvinnelig irsk journalist at hun hadde et «pent smil».(Vilkår)

Vil du bli en bedre leder: Snakk med ulver
Utvikle dine lederegenskaper ved å snakke med ulver. Dette tilbyr en ledelse- og utviklings - workshop utenfor Wien i Østerrike.
01:18
Publisert: