Avisen Lesbos Post meldte ved midnatt om at det brenner flere steder på Lesbos, i tillegg til at det har oppstått brann i Moria-leiren. Det ble også meldt om at det var hørt skudd og om opptøyer i leiren, skriver TV 2.

Migranter og flyktninger er blitt evakuert bort fra brannene, opplyser myndighetene til nyhetsbyrået AP. Det er ikke klart hvordan brannene startet, og det er ikke meldt om skadde.

Ifølge videoer publisert på Facebook av organisasjonen Stand by Me Lesbos, brenner det flere steder. Det ble også meldt om folk som hindret brannvesenet i å komme til for å slukke, og om migranter og flyktninger som nektes adgang til en landsby i nærheten.

Shirin Tinnesand jobber for Stand by Me Lesbos på Lesbos. Hun forteller om kaotiske tilstander.

– Hele leiren står i brann. Klokken halv tolv fikk jeg beskjed om at det brant fem steder. Disse brannene har bare spredt seg. Mer blir satt fyr på hele tiden. Det er kaos, sier Tinnesand til TV 2.

I helgen ble det for første gang påvist koronasmitte i Moria-leiren på Lesbos, der det nå er iverksatt omfattende testing og smittesporing. Den overfylte leiren som huser nær 13.000 mennesker, ble satt i karantene frem til 15. september. Kun sikkerhetspersonell fikk slippe inn etter å ha fått målt kroppstemperaturen.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.