En talsmann for Ethiopian Airlines sier at det ikke er overlevende, og at det var passasjerer fra 33 forskjellige nasjoner om bord på flyet.

På en pressekonferanse som ble direktesendt på Facebook opplyste flyselskapet at en nordmann var om bord i flyet. Det var blant annet 32 kenyanere, 18 kanadiere, og åtte kinesere, italienere og amerikanere på flyet.

Det skal også ha vært tre svensker om bord i flyet.

Det Boeing 737-flyet styrtet søndag morgen, seks minutter etter at det tok av fra Etiopias hovedstad Addis Abeba med kurs for Kenyas hovedstad.

Det var fly ET302 fra Addis Ababa som styrtet på vei til Nairobi. Flightradars tracking av flyet stopper rett etter at flyet tok av fra den etiopiske hovedstaden. I en pressemelding skriver flyselskapet at de mistet kontakten med flyet etter seks minutter.
Det var fly ET302 fra Addis Ababa som styrtet på vei til Nairobi. Flightradars tracking av flyet stopper rett etter at flyet tok av fra den etiopiske hovedstaden. I en pressemelding skriver flyselskapet at de mistet kontakten med flyet etter seks minutter. (Foto: Skjermdump/Flightradar24)

Ethiopian Airlines sier i en pressemelding at flyet tok av fra Addis Abeba klokka 8.38 søndag morgen, og at kontakten ble brutt seks minutter senere ved byen Bishoftu, 60 kilometer sør for Addis Abeba.

Utenriksdepartementet er i kontakt med våre ambassader i Etiopia og Kenya, som undersøker om norske borgere kan være involvert, opplyser pressetalsperson i UD, Astrid Sehl.

Det er ikke klart hva årsaken til ulykken er. Det var pent og klart vær i området søndag.

Familiemedlemmer av de antatt omkomne passasjerene på flyplassen i Addis Ababa for å få informasjon om flystyrten.
Familiemedlemmer av de antatt omkomne passasjerene på flyplassen i Addis Ababa for å få informasjon om flystyrten. (Foto: Elias Masseret/AP/NTB Scanpix)

Gjennomgår passasjerlisten

Selskapet sier de er i gang med å gjennomgå passasjerlisten for å få en oversikt over hvem og hvor mange som var om bord på flight ET 302.

Statsminister Abiy Ahmeds kontor, som var de første til å melde om ulykken, sier at de allerede har sendt kondolanser til de pårørende.

Ethiopian Airlines er Afrikas største flyselskap med et godt renommé for sikkerhet, trass i en ulykke i Middelhavet utenfor kysten av Libanon i 2010 der 90 personer omkom.

Et Boeing 737-fly fra Ethiopian Airlines under landing i Beirut. Et lignende fly styrtet søndag på vei fra Addis Abeba til Nairobi.
Et Boeing 737-fly fra Ethiopian Airlines under landing i Beirut. Et lignende fly styrtet søndag på vei fra Addis Abeba til Nairobi. (Foto: Ben Curtis / AP / NTB scanpix)

Moderne fly

Selskapet er fullverdig medlem av flyalliansen Star Alliance, sammen med SAS. Det har 29 Boeing 737-fly, de fleste av 800-typen.

Flyet som styrtet søndag er den mest moderne versjonen, nemlig 737–8 Max, og ble levert i november i fjor. Det er samme type fly som et indonesisk fly fra selskapet Lion Air som styrtet i oktober.

Ethiopian Airlines har flere flyvninger daglig mellom Addis Abeba og Nairobi og flyr også daglig fra Oslo og andre nordiske hovedsteder til Addis Abeba, der det er videreforbindelse til Nairobi og en rekke andre destinasjoner i Afrika.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.