Rådet har konkludert i saken etter at Lulas advokater sendte inn en hasteforespørsel 27. juli.

– Panelet ber Brasil ta alle nødvendige steg for å sørge for at Lula kan nyte og utøve sine politiske rettigheter mens han er i fengsel, som en kandidat til presidentvalget 2018, heter det i en uttalelse.

Den tidligere presidenten Luiz Inacio Lula de Silva har begynt soningen av en dom på 12 år for korrupsjon. Onsdag ble 72-åringen registrert som arbeiderpartiets kandidat, ettersom de mener han er utsatt for justismord. Han er også den langt mest populære kandidaten på meningsmålingene.

Men det er ventet at landets øverste valgdomstol (TSE) vil fjerne Lulas kandidatur ettersom loven forbyr personer med rulleblad fra å stille i valget. Domstolen må kunngjøre sin beslutning innen 17. september.

Menneskerettighetsrådet sier Lula ikke kan hindres i å delta som kandidat før anken hans er behandlet gjennom en rettferdig rettsprosess.

Brasilianske myndigheter svarer på rådets konklusjon ved å vise til at den ikke har noen rettslig bindende effekt og at det kun er ment som en anbefaling. De sier de vil sende vedtaket videre til valgdomstolen.

Gir krigsofre et kjent hvilested 75 år etter de døde
Project Recover prøver å finne det siste hvilestedet for amerikanske soldater som døde på havet under 2. verdenskrig ved hjelp av moderne teknologi.
01:42
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.