Callamard, spesialetterforsker innen utenomrettslige eller vilkårlige henrettelser, sier torsdag at drapet ble utført av folk som er «høytstående nok til å representere staten».

– Jeg trenger ingen andre knyttet til drapet for å vite at dette var en utenomrettslig henrettelse, sa hun til journalister ved FNs hovedkvarter i New York.

Saudiarabisk påtalemyndighet har i en uttalelse sagt at drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi var planlagt. Han ble drept på Saudi-Arabias konsulat i Istanbul.

Uttalelsen står i sterk kontrast til hva som til nå har kommet av offentlige forklaringer fra Saudi-Arabia, som har hevdet at drapet var en ulykke som følge av en slåsskamp. Uttalelsen kom flere dager etter at saudiarabiske myndigheter hevdet at Khashoggi forlot konsulatet uskadd.

Fortsatt ser det ut til at ekspertene mener at dette er en korreksjon
Kommentator Bård Bjerkholt i DN om børsnedgangen.
01:38
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.