Guterres ba i slutten av mars om en umiddelbar våpenhvile i alle verdens konflikter for å bekjempe koronaviruset. Nå ber han en slutt på all voldsbruk.

– Voldsbruken skjer ikke bare på slagmarken. For mange kvinner finnes den største trussel der de burde være trygge – i deres egne hjem, sier Guterres i en video.

– Vi vet at restriksjoner og karantene er nødvendig for å bekjempe covid-19, men det kan stenge kvinner inne med en voldelig partner, sier generalsekretæren videre.

Han oppfordrer derfor alle lands regjeringer til å innlemme forebyggende tiltak som del av planer for å bekjempe koronapandemien.

Guterres understreker at det er viktig at rettssystemet fortsetter å straffeforfølge overgripere. Han mener også det bør lages system for å melde fra om voldsbruk på apoteker og i dagligvarebutikker, og at krisesentre bør regnes som en grunnleggende tjeneste.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.