Bloomberg har ikke fått svar på hvorfor Zarif nektes innreise, men en kilde sier det er nødvendig å gjøre sikkerhetstiltak som følge av likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani.

Ifølge nyhetsbyrået skulle Zarif delta i en debatt i FNs sikkerhetsråd om multilateralisme, noe som også ville være hans første mulighet å snakke med verdens diplomater etter det amerikanske angrepet.

Verken Iran eller USA har bekreftet innreisenekten, men ifølge Foreign Policy varslet Washington mandag FNs generalsekretær António Guterres om at de ikke ville gi Zarif visum.

Irans FN-delegat sier i en tekstmelding til Bloomberg at de ikke har hørt noe om visum fra verken FN eller USA.

Tidligere har USA ventet til siste liten før de har gitt Zarif og hans ansatte visum. Før har de fått visum med strenge reiserestriksjoner.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.